Påskebrunch og påskefrokost: 3 ideer til påskebordet

Påskebrunch og påskefrokost: 3 ideer til påskebordet

For os er påske lig med hygge med familien og muligheden for at komme helt ned i gear, fordi vi har så mange dejlige fridag i streg. Vi har ofte gæster i påsken, fordi vi elsker at glæde venner og familie med god mad og hygge.

1. Overrask med nemme muffinæg

En af favoritterne på vores brunchbord er muffinæg. De er super lette at lave og smager rigtig godt. Find din muffinform frem og lav æggene på et kvarter.

Her får du opskriften på dem: Smør formen med en smule olie eller smør og beklæd hvert muffinhul med et stykke parmaskinke. Slå et æg ud i hvert hul svarende til antallet af gæster, og sæt formen i ovnen. Den skal indstilles til 200 grader op varmluft med grill på overvarmen, så du får ægget bagt helt på toppen. Bag ægget i 12 minutter og server sammen med smørstegte asparges. Vi er sikre på, at de falder i god jord hos dine gæster.

Tekst

2. Lad børnene male æggene til brunchbordet

Påsken er fuld af farver, og hvad mere oplagt, end at lade ungerne hygge i påskeferien med at male på de æg, I sætter på bordet, når I holder påskebrunch eller påskefrokost? Lad ungerne boltre sig med tusser eller vandfarve og nyd de skønne, farverige æg, når I sætter jer til bordet.

Her er æggene sat i Fryd æggebægre, som også kan bruges til at udstille ungernes (eller dine egne, hvis du er den kreative type) malede æg.

3. Pynt bordet med påskeæg på grene

Der er næppe større forårstegn end forårsgrene i en vase. Hos os er påskebordet som regel pyntet med forårsgrene på den ene eller den anden måde. Og så er det nemt! Smut en tur ud og se, om du kan finde nogle grene, du kan dyrke nogle dage inden påskefrokosten. Sæt dem i vand (gerne lidt varmt) og stil dem lyst. Så vil de hurtigt begynde at spire.

I år pynter vi med vores egne Fryd påskeæg, som du kan finde her.

Du kan også binde påskeæggene om servietterne på bordet, hvis du vil påskepynte ved hver enkelt gæst.